Geef maar toe: je duwt liever op die snooze-knop dan op tijd op te staan. Resultaat: je snelt met een boterham in de hand naar de auto, droogshampoo spuiten lukte nog net maar je make-up, die moet eraan geloven. Om te vermijden dat je nog snel lipstick moet opdoen terwijl je in de file staat, zochten wij enkele handige trucs waarmee je elke ochtend in sneltempo klaar bent.

Volg deze vier tips op en je ziet eruit alsof je een uur met je make-up in de weer bent geweest, terwijl het eigenlijk maar vijf minuten waren en jij nog lekker lang hebt blijven liggen.

  1. Gebruik je vingers

In plaats van elke ochtend te knoeien met twintig verschillende borstels gebruik je voortaan simpelweg je vingers om alles mooi te blenden. Face it: tijd voor een zotte smokey eye met vier verschillende kleuren heb je toch niet meer. Breng dus één kleurtje oogschaduw met je vinger aan over het hele ooglid. En ook je concealer en BB-crème breng je snel en feilloos met je vingertoppen aan.

2. Kies multifunctionele producten

Gebruik multifunctionele producten om minder tijd te verliezen. Kies voor een BB-crème of getinte dagcrème, geen full coverage foundation die je ellenlang met je huid moet blenden. Je maakt zelf snel een getinte dagcrème door wat foundation door je crème te doen. Minder tijd verspild, want je hebt twee producten in één keer aangebracht. Nog zo’n leuke multifunctionele tip: gebruik je zachtroze of korale lippenstift ook als matchende blush.

  1. De heilige drievuldigheid

Heb je écht niet veel tijd? Ga voor de heilige beauty drievuldigheid: mascara, concealer en fel rode lippenstift. Met een rode lippenstift trek je alle aandacht naar je lippen en zie je er meteen opgemaakt uit. Nog wat mascara en concealer om je wallen te verbergen… Klaar!

4. Play it safe

Dit is niet het moment om de creatieveling in jezelf naar boven te halen. Experimenteren met ombre lippen en regenboogsproetjes doe je nu toch beter niet. In de drukke ochtend hou je het bij wat je best kent.