Zo serveer je verse garnaalkroketten met tartaar van gekonfijte tomaat

De garnaalkroket is én blijft één van de meest gegeerde warme voorgerechten. Zin om zelf eens kroketjes boordevol smaak te serveren? Dan moet je dit recept beslist eens uitproberen!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 8 verse garnaalkroketten
  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • een snuifje suiker
  • ½ rode ui
  • 2 geroosterde paprika’s
  • olijfolie
  • een handvol peterselie
  • peper en zout

Bereiding (2 uur)

  • Verwarm de oven voor op 110 °C.
  • Blancheer de tomaten 10 seconden in kokend water en verfris onder koud stromend water. Pel en ontpit de tomaten, leg op een bakplaat en bestrooi met de gesnipperde knoflook, suiker, peper en zout. Zet in de oven en konfijt de tomaten 1,5 uur.
  • Snij de gekonfijte tomaten daarna in blokjes.
  • Snipper de rode ui en snij de geroosterde paprika’s in blokjes.
  • Meng met de gekonfijte tomaten (traag gebakken tomaten in de oven) en voeg een scheutje olijfolie toe.
  • Frituur de peterselie krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Frituur de garnaalkroketten en serveer met de tomatentartaar en gefrituurde peterselie.

In samenwerking met Lidl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier