Je droomt al heel lang van een eigen Youtubekanaal maar stelt het steeds weer uit? Gedaan met dat uitstelgedrag: je begint er nu meteen aan! Volg gewoon deze 8 stappen en je wordt op slag een succesvolle Youtube-ster.

  1. Kies een catchy Youtubenaam

Bedenk een aantrekkelijke naam en maak na het lezen van dit artikel meteen een account aan. Kun je niets origineel bedenken of is alles al bezet? Neem dan gewoon je eigen naam.

  1. Maak video’s die je zelf zou willen bekijken

Denk na over de content. Wat zou je zelf willen zien op Youtube? Maak unieke filmpjes die een weerspiegeling zijn van jouw persoonlijkheid en interesses.

  1. Amuseer je ermee!

Dat brengt ons meteen naar de volgende stap: have fun. Denk gewoon: als jij plezier hebt, straal je dat uit, op het scherm en naar de kijker toe. Wedden dat je viewers zich dan ook amuseren?

  1. Ga voor regelmaat

Met een vaste uploaddag weten je volgers meteen wanneer ze moeten terugkomen voor de volgende video.

  1. Zorg voor degelijke belichting en een nette achtergrond

Licht: heel belangrijk! Als je die dure studiolichten niet kunt betalen ga dan simpelweg voor een groot raam zitten zodat je van het (gratis!) zonlicht kunt profiteren. Zorg bovendien dat de achtergrond geen rommelboel is. Je wil toch niet dat je kijkers afgeleid zijn door je vuil ondergoed die in de hoek van de kamer ligt? Opruimen maar!

  1. Edit!

Ook al ben je nog geen monteertalent, probeer toch je filmpjes te editen. Google is hiervoor je beste vriend.

  1. Gebruik een aanlokkelijke titel en thumbnail.

Aan de hand van je titel en thumbnail beslist je publiek of ze je filmpje willen bekijken of niet. Ze moeten de kijker dus meteen aanspreken. Kies voor een pakkende titel die duidelijk zegt waar de video over gaat (don’t dissapoint). De thumbnail moet vooral opvallen. Zoals deze van Vlaamse Youtuber Morgane Eyletten met als titel: “10.000 euro gewonnen!?”

maxresdefault

  1. Spam erop los!

Wil je veel volgers, likes en views? Deel je filmpjes overal en met iedereen via sociale media en maak Youtubevrienden. Je kunt veel van hen leren en samen toffe collabvideo’s maken die je naast leuke vriendschappen ook heel wat volgers opleveren. Samenwerken = volgers delen. Herinner de kijker er altijd nog even aan om zich te abonneren en een thumbs up te geven.

Nog meer tips nodig? Bekijk deze how-to-video van youtube-ster MissTiffanyMa.

https://youtu.be/_CefBmHXhSg

Lees hier wie onze favoriete Belgische beautyvloggers zijn.