Zo word je meer dan 100 jaar

94

24 SEPTEMBER 2013 | Salustiano Sanchez-Blazquez was 112 jaar oud toen hij deze maand op vrijdag de dertiende overleed. Zijn lange leven dankte de supereeuwling aan enkele gezonde eetpatronen, maar ook aan de volgende mantra’s. Enkele levenslessen van een man die behoorlijk lang geleefd heeft. Zo word jij misschien ook wel meer dan 100 jaar…

Nieuwsgierig zijn, nieuwe dingen leren
Salustiano was heel geïnteresseerd in muziek en instrumenten. Zo was hij gepassioneerd door de dulzaina, een instrument dat hij zichzelf leerde bespelen. Hij deelde zijn passie met anderen en stond er altijd voor open om nieuwe dingen te leren.

Niet bang zijn om ouder te worden
Hij was heel bescheiden als het ging over ouder worden. Hij benadrukte dat hij geen krediet verdiende om de oudste man ter wereld te zijn. Het enige wat hij deed was op een gezonde manier genieten van het leven en, misschien wel de belangrijkste tip, hij was helemaal niet bang om ouder te worden.

Liefde
Een cliché zo oud als de man zelf, maar de liefde die hij deelde met zijn vrouw Pearl was de belangrijkste reden van een lang en gelukkig leven. Zijn tip: wees niet te kieskeurig en werk hard aan je relatie.

Leuke hobby’s
Sanchez vond zijn plezier in puzzels, in de tuin werken en gezelschapsspelletjes spelen. Vind zelf ook enkele hobby’s die je oprecht gelukkig maken.

Renske De Maesschalck