Zo zalig is het om een zus te hebben!

282

Als kind maakten jullie misschien ruzie omdat ze je mooie tekening had verpest, of omdat ze het lange haar van je Barbie had kort geknipt, en toch, iedereen die een zus heeft, weet dat je met niemand zo’n speciale band kan hebben als met haar.

Volgens een Ierse studie maakt opgroeien met een zus gelukkiger. Een zus is een vaste waarde, een vertrouwenspersoon, iemand met wie je alles kan delen. Hieronder geven we nog eens 10 redenen waarom een zus hebben zo fantastisch is – redenen die enkel meisjes met een zus écht zullen begrijpen:

1. Dankzij haar kan je je nagels lakken, je wenkbrauwen epileren en je paardenstaart in een nonchalante dot draaien.

2. Jullie delen dezelfde herinneringen. Soms is maar een half woord nodig om terug te denken aan een heerlijke namiddag van vroeger. Inside jokes zijn dan ook jullie remedie tegen een offday.

3. Je had en hebt altijd een partner in crime. Samen kattenkwaad uithalen, fantastisch!

iStock_000018833722_Medium

4. Je had en hebt altijd een extra kleerkast. Je moet naar een trouwfeest en zoekt nog een vestje voor op je nieuwe jurk… elkaars kleren lenen is de normaalste zaak van de wereld.

5. Enkel zij zal begrijpen hoe gênant jullie ouders (soms) kunnen zijn.

6. Ze leerde je als geen ander ruzie maken, maar ook weer vergeven.

7. Afstuderen, eerste liefdesverdriet, je huwelijk… ze was er bij!

8. Op saaie familiefeesten was je nooit alleen. Je had altijd iemand om tegen te praten en tegen te zagen dat je naar huis wilde.

9. Je echt veroordelen zal ze nooit doen. Ok, ze zal soms wel eens met haar ogen rollen, maar uiteindelijk neemt ze het altijd voor je op.

10. Ze is de beste vriendin die je ooit zal hebben.

Heb jij ook zo’n superzus? Deel dit berichtje dan op haar Facebook!

iStock_000019950730_Large