Wat is er leuker dan met een boek te genieten van de zon op je terras, aan een tropisch zwembad of aan het strand? Wat ons betreft, niets! Het is gewoon heerlijk om weg te dromen bij een spannend of grappig boek. Daarom onze vijf leestips voor het ideale zomerboek!

1. Romantiek ten top

Wanneer Liesl een fortuin wint met Euromillions, maar een koude douche krijgt als ze dat aan haar man Geert wil vertellen, loopt ze weg van huis. Ze vertrekt halsoverkop naar een luxueus landhuis in de buurt van Rome, waar ze snel nieuwe vrienden maakt. Een Amerikaanse wetenschapper en zijn nichtjes nemen haar onder hun vleugels en dan is er nog de jonge maar aantrekkelijke telg uit een illustere Italiaanse familie.  Liefde van je Leven is een  chicklit van de bovenste plank, vol hilarische en romantische momenten.

Liefde van je Leven, N.I. Monteny, Van Halewyck.

2. Rillen in de zon

Karin Slaughter is de queen van de literaire thriller en heeft net voor de zomer een nieuw boek uit. Gespleten is een razendspannend verhaal dat leest als een trein. Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert haar. Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld, gelogen is. …

Gespleten, Karin Slaughter, HarperCollins.

 

3. Luieren als een kat

Volledig zen worden zoals je meest relaxte huisdier? Dat en nog meer levenslessen ontdek je in het boek Doe als een Kat. We kunnen ontzettend veel leren van hoe katten in het leven staan. In Doe als een kat leer je aan de hand van negen karakter-eigenschappen van katten, hoe ook jij een gelukkiger, gezonder en fantastisch leven kunt leiden. Er staan praktische tips en oefeningen in dit boek, afgewisseld met grappige weetjes over deze zenmeesters.

Doe als een kat, Alison Davies, Spectrum

4. Rode oortjes op het strand

Voor wie het liever spannend heeft op een pittige manier, is het boek van Katarina H. een aanrader. Bovenal bemin één Meester vertelt het waargebeurde verhaal van Katarina: godsdienstlerares, moeder, echtgenote, … en slavin. Ze is een doodgewone vrouw met een drukbezet leven, maar dat blijkt niet genoeg te zijn. Ze gaat op zoek naar seks met andere mannen en komt terecht in de wereld van de SM. Daar ontdekt ze haar ware identiteit, die van slavin. Bovendien is het verhaal volledig waargebeurd.

Bovenal bemin één Meester, Katarina H, Van Halewyck.

 

5. Klassieker van formaat

Feestjes, mooie vrouwen, snelle wagens en een steenrijke, geheimzinnige man. The Great Gatsby spreekt nog altijd tot de verbeelding. Het verhaal dat F. Scott Fitzgerald neerschreef in het hartje van roaring twenties blijft tijdloos en een must-read. Het ideale boek om van te genieten tijdens een warme zomerdag. En wedden dat je nadien zin kijgt in een frisse cocktail of een glaasje champagne?

The Great Gatsby (De Grote Gatsby), F.Scott Fitzgerald Lj Veen Klassiek.