Creatieve zomertentoonstellingen

336

16 JULI 2014 | Even ontsnappen aan tropische of druilerige zomerdagen? Duik dan onder in de fascinerende wereld van speelse kunstwerkjes, fashion, auto’s en plastic design. Vier zomerexpo’s die je niet mag missen.

yellow_man_-_foto

THE ART OF BRICK
Verbazingwekkende creativiteit met Lego®-steentjes, dat is The Art of Brick. Met ontelbaar veel steentjes maakte de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya verschillende Lego®-kunstwerken: van levensgrote menselijke figuren, tot het skelet van een T-Rex van 6 meter lang tot interpretaties van bekende kunstwerken als De Denker van Rodin en de Mona Lisa van Da Vinci! Krijg je na al dat moois ook goesting om weer met Lego®-blokjes te spelen?  In de Play Zone kunnen kleine (en grote) bezoekers zelf creatief aan de slag met de bekende bouwsteentjes.
Kursaal Oostende, t.e.m. 7 september, www.kursaaloostende.be

 

BELGIUM PORTRAIT KAAT TILLEY

Kaat Tilley (foto: Belga – handout Rebekka Vanderhaeghen)

KAAT TILLEY. TUSSEN HEMEL EN AARDE.
Het is ondertussen al twee jaar geleden dat ontwerpster Kaat Tilley onverwacht overleed, maar haar artistieke erfenis en creatieve geest leven nog onverminderd voort. Tijdens de Gentse Feesten organiseren haar dochters Epiphany en Rebekka i.s.m. het Forum voor Vlaamse Vrouwen, in het mooie kader van het Gentse augustijnenklooster, een passend eerbetoon. De tentoonstelling toont een fijne selectie aan creaties van Kaat Tilley: haar kledij, maar ook haar schilderijen een sculpturen en haar nooit eerder vertoonde schetsboeken. Op 24 en 26 juli wordt het geheel tot leven gebracht worden met livemuziek, dans en acrobatie.
Gents augustijnenklooster (vlakbij het Gravensteen), 19 t.e.m. 27 juli, www.forumvlaamsevrouwen.be

 

Maserati

100 JAAR MASERATI
Liefhebbers van mooie en snelle bolides slaan ongetwijfeld aan het dromen bij het zien van de vele Maserati-exemplaren in het Autoworld museum. De Italiaanse ‘belle machine’ met de drietand viert dit jaar zijn 100ste verjaardag en dat laat Autoworld niet zomaar voorbijgaan. De hele zomer lang kun je er heel wat historische modellen zoals de A6G Pininfarina en meerdere generaties van de Quattroporte bewonderen net als enkele historische raceauto’s zoals een A6GSC (Mille Miglia 1954), de eenzitters 8CM (1934) en de 4CLT (1948). Dat Maserati ook vandaag nog springlevend en gewild is, bewijzen de exemplaren van de moderne Maserati’s zoals de Gran Turismo Cabriolet en Coupé en een Quattroporte.
Autoworld (Jubelpark Brussel), t.e.m. 31 augustus, www.autoworld.be

 

190148S_1SIER_LR

Stoel ‘FF1’ (foto: Fox & Freeze)

NO DESIGN TO WASTE. OUT TO SEA, THE PLASTIC GARBAGE PROJECT
Een tentoonstelling die je even doet nadenken over plastic. Onze oceanen bevatten heden ten dage tonnen ‘plastic garbage’ en het wordt er helaas niet beter op. De expo ‘Out to Sea? The Plastic Garbage Project’ ontworpen door Museum für Gestaltung Zürich, ontleedt de diverse componenten van deze weinig smakelijke plasticsoep. De bezoeker stuit meteen op een immense afvalhoop. Hij vervolgt zijn weg langs de diverse ingrediënten van deze minestrone. De samenstelling, toepassing en levensduur van de kunststofmaterialen worden helder en hapklaar toegelicht. Dit educatieve verhaal wordt door Design museum Gent speels maar indringend verrijkt met een flinke portie hoopvol design, van ‘recycling’ over ‘upcycling’ tot ecodesign.
Designmuseum Gent, t.e.m. 12 december, www.designmuseumgent.be

 

Isabel Deraedt