Is de zon de oorzaak? Het zorgeloze vakantiegevoel? Of het feit dat je lekker op reis bent en daarom ook meer open staat voor ontmoetingen met andere mensen? Feit is dat we tijdens de vakantie vaker flirten of holderdebolder verliefd worden op dat vakantielief. Klaar voor een sensueel avontuur tijdens de zomer? Ziehier de 5 belangrijkste tips voor een geslaagde zomerse liefdescocktail.

1. Kom in actie

Een weekje vakantie is snel voorbij dus maak er werk van! Een goede voorbereiding is alles, kom dus in actie. Neem surflessen, leer zeilen of boek een activiteit met een groep vreemden. Het is de ideale manier om mensen op een ontspannen manier te leren kennen. Sowieso heb je heel wat nieuwe vrienden gemaakt en ben je weer een ervaring rijker.

2. Wees realistisch

Ben je single en heb je zin in een flirt, besef dan dat het hoogstwaarschijnlijk niet meer dan dat zal worden. Voor de typische hartenbreker die je op je weg tegenkomt, ben je maar een van de zovele. Laat je hoofd niet op hol brengen door flirterige praatjes maar geniet van de aandacht. Vergeet ook niet dat je in de eerste plaats op vakantie bent voor jezelf en niet voor je vakantielief. Probeer dus niet je hele vakantie met hem of haar op te trekken en maak vooral tijd voor jezelf.

3. Straal zelfvertrouwen uit

De eerste selectie wordt vaak op het uiterlijk gemaakt. Hoe oppervlakkig het ook lijkt, je uiterlijk is dus belangrijk bij het verleiden. Voor alle duidelijkheid: het maakt niet uit of je slank/volslank/groot/klein…bent: alles heeft te maken met je uitstraling! Zet je sterke punten in de kijker, haal je meest charmante glimlach boven en straal zelfvertrouwen uit.

4. Stel je grenzen

Laat je niet overhalen om seks te hebben als je dat niet wil. Neem geen overhaaste beslissingen en doe alleen maar waar jij zin in hebt en waar je je goed bij voelt. Wanneer je date te opdringerig is, laat hem of haar vallen.

5. Hoe moet het verder?

Je bent terug thuis en dan kan je best een gebroken hart zo snel mogelijk helen. Klamp je niet vast aan die ‘overweldigende’ herinneringen. Die kussende foto van jullie twee is leuk, maar je hoeft er niet uren te blijven naar staren. Beter de korte pijn als je weet dat je flirt toch nergens naar leidt. Anderzijds: krijg je die ene knappe kerel of geweldige meid echt niet uit je hoofd, dan kan je altijd proberen er iets meer uit te halen. Maar: je voelt zelf wel als het de moeite waard is. En als dat het geval is: go for it!

(Foto: Getty images)