Een bruisende stad, vol shoppingplezier, zomerse activiteiten, waterrecreatie en architecturale pareltjes … Mechelen verwent iedereen!

Een uitstekende mix van leuke shoppingstraten, smakelijke horeca, een uitgebreid cultureel programma, een historische binnenstad en groene parels zorgt ervoor dat Mechelen de ideale locatie is voor een dagje of weekendje uit. Deze zomer kan je er dankzij een campagne genieten van voordelige overnachtingen.

Shoppen: Winkelwandelexpo

Mechelen leeft, en dat merk je maar al te goed als je gaat voor een dagje shoppingplezier. Kleine speciaalzaken of gekende merken, ze staan allemaal voor je klaar. Laat je onderdompelen in het diverse winkelaanbod van de stad.

Nog tot 4 juli bezoek je ook de winkelwandelexpo (ideaal om te shoppen met kinderen!). Dankzij de wandelbrochure ontdek je leuke adresjes in de stad die allemaal samen 26 portretten van kinderen en hun verhalen etaleren; een hedendaagse vertaling van de tentoonstelling Kinderen van de Renaissance.

Agenda: Predikheerlijke zomer

Genieten van een flinke portie muziek, theater, film en literatuur, en dat in de intieme en sfeervolle setting van de binnentuin van Het Predikheren. Dat is het succesrecept van de Predikheerlijke Zomer die loopt van 20 juni tot en met 19 juli. Zo betreden onder anderen Steven Troch, Fikry El Azzouzi, Begijn Le Bleu, Meskerem Mees en Jan De Smet er het podium. Het Filmhuis zorgt op verschillende dagen na zonsondergang voor een heuse openluchtbioscoop op het binnenplein en op de Jazzolder geniet je op vrijdagen van – hoe kan het ook anders – jazzconcerten.

Cultuur: Streetart

Kunstenaars, verf, spuitbussen en gevels. Dat zijn de ingrediënten van het project ‘Mechelen Muurt’. Dit initiatief van street artist en voormalig stadsartiest Gijs Vanhee mag gezien worden. Hij nodigde tien (inter)nationale kunstenaars uit om zich uit te leven op evenveel muren in de stad. Bekende plaatsen, maar ook kleine steegjes werden opgevrolijkt. De onderwaterhond, de pelikaan, maar ook bijvoorbeeld Mechels fruit maken er hun opwachting. De kunstwerken bevinden zich op wandelafstand van elkaar en vormen een parcours. Ontdek de prachtige en kleurrijke werken en laat je zo al wandelend of fietsend op sleeptouw nemen door de bruisende stad.

Erfgoed: Bootje varen

Mechelen telt heel wat architecturale pareltjes. Je kunt ze al wandelend of fietsend ontdekken, maar ook per boot. Scheep in voor een boeiende boottocht op de Dijle, de levensader van Mechelen. Al varend kom je meer te weten over de bezienswaardigheden aan de oevers, afgewisseld met weetjes en anekdotes over de Mechelse geschiedenis. Hier zit je op de eerste rij om de prachtige binnenstad van Mechelen te bewonderen. Je kunt ook themavaarten boeken, zoals Oep ze Mèchels en Mechelen ‘by night’. Een niet te missen activiteit voor groot en klein.

Actief: Waterplezier

Aan de rand van Mechelen ligt Sport- en Recreatiecentrum De Nekker. Je kan er niet alleen sporten, maar ook heerlijk ontspannen. Met zijn zwem- en speelvijver, ligweide, verschillende speeltuinen, touwenparcours en skateramp biedt De Nekker voor elk wat wils …

Maar niet enkel in De Nekker is er waterplezier. Wat dacht je van een dagje kanovaren? In een Canadese kano vaar je in het centrum de Binnendijle af of geniet je van een gezellige kanotocht over en door een prachtig stukje natuur aan het Zennegat, waar de Dijle, de Leuvense Vaart, de Nete en de Zenne samenkomen.

Mechelen is vlot bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de wagen en de fiets. Tip: de shoppingshuttle.

Meer weten: www.visitmechelen.be

 

Mechelen voordelig gaan verkennen? Doe dan mee aan onze wedstrijd, in samenwerking met Stad Mechelen, en maak kans op een gratis overnachting voor 2 met ontbijt en prikkelpakket! Meedoen? Surf dan snel naar www.steps.be/win voor 31 juli. Succes!

 

(Tekst: Mieke Vercruijsse / Foto’s: Stad Mechelen)