We mogen stilaan weer beginnen dromen van mooie (en hopelijk ook verre) reizen. Dat zal na deze intense periode nog zaliger worden dan voordien. Maar aan een droomvakantie hangt vaak wel een stevig prijskaartje. Met deze tips spaar je je vakantiebudget in no time bij elkaar.

De ouderwetse spaarpot

Doe elke dag een euro in je spaarpot en na zes maanden heb je zo’n honderdtachtig euro bij elkaar gespaard. Dat lijkt weinig op het eerste gezicht, maar je kunt het bedrag gemakkelijk aanvullen. Knip de bonnen uit de reclamefolders en geef ze af aan de kassa van je favoriete supermarkt. Het bedrag dat je uitgespaard hebt, steek je eveneens in de vakantiespaarpot.

Bespaar op je huishoudbudget

Ben je geen fan van huishoudmerken omdat je zogenaamd niet wil ‘inboeten’ aan kwaliteit? Geen nood, er zijn vele manieren om je huishoudbudget onder controle te houden. Maak altijd een lijstje als je inkopen doet, dan koop je alleen wat je nodig hebt. Ga vanaf nu maximum twee keer per week naar de winkel zodat je minder in de verleiding komt om iets te kopen wat je niet kunt gebruiken.

Hang een leuke foto van je vakantiebestemming aan het prikbord in de keuken.

Het is de ultieme reminder dat je meer op je budget moet letten en je geld niet aan onnodige zaken moet verkwisten. Denk eraan om lijstjes te maken en prijzen te vergelijken als je boodschappen doet. Dat levert elke week minstens twintig euro op.

Volg de wisselkoers

Als je buiten Europa reist, is het handig om de wisselkoers in de gaten te houden. Kan je vrij kiezen wanneer je op vakantie gaat, boek dan je reis op het moment dat de wisselkoers voordelig is. Ter plekke kun je dan veel meer met je centjes aanvangen, mooi meegenomen.

Neem vaker de fiets

Doe woon-werkverkeer met de fiets. Je bespaart niet alleen op benzinekosten, in veel gevallen krijg je van je baas nog een mooie fietsvergoeding. Dat bedrag loopt al snel op. Klein voorbeeldje: als je elke dag tien kilometer fietst, dan mag je tussen de veertig en de vijftig euro per maand in je spaarpot steken.

Proficiat, je hebt met deze tips na zes maanden bijna duizend euro bij elkaar gespaard. Hello droomvakantie!