Vakantie en ook dan wil je een beetje ‘en vogue’ voor de dag komen. Maar hoe zit dat precies? Wat draag je als de mussen van het dak vallen van de warmte? En hoe kom je zowel comfortabel als stijlvol deze zomermaanden door? Wij gingen polsen naar de zomerse stijlgeheimen van fashionista’s: steel hun tips en je gaat een stijlvolle zomer tegemoet.

Presenatrice en ontwerpster Annelien Coorevits: “Pimp je outfit met accessoires”

“Hoe ouder ik word, hoe minder foliekes ik wil. Ik zweer bij goede basics die ik kan upgraden voor een meer chique gelegenheid. In de zomer hou ik van korte, losse jurkjes waar ik makkelijk slippers onder kan dragen, of die ik kan combineren met een toffe sneaker. Ook naar een losse broek die strak in de taille zit, grijp ik makkelijk terug. Daarop draag ik dan liefst een leuke top. Zeker in de zomer kies ik het liefst voor een makkelijke outfit die lekker zit en ga ik het liefst voor casual. In mijn eigen collectie, Miracles by AC, heb ik bijvoorbeeld een lange jurk met korte mouwen in oranje en felgeel. Simpel en toch straalt het klasse uit. Afhankelijk van de gelegenheid kan je dan combineren met een slipper of met een hak. Perfect om dagelijks te dragen, maar net zo goed om mee uit te gaan”.

TIPS VAN ANNELIEN:
1. Zorg voor goede basics. Die kan je met leuke accessoires makkelijk upgraden.
2. Koop enkel kleren die passen. Te kleine kleren blijven eeuwig ongedragen in je kast hangen.
3. Vermijd zotte aankopen. Als ik langer dan tien seconden over een aankoop moet nadenken, doe ik het niet.
4. Gebruik accessoires om je zomeroutfit te pimpen. Een leuke ketting doet het geheel er vaak al helemaal anders uitzien.

www.miraclescollections.be

Presentatrice en auteur Katja Retsin: “Een jeansshort is wél een goede investering“

“Ik mocht een mooie zomercollectie ontwerpen voor JBC, waarvoor ik carte blanche kreeg. Het zijn stuk voor stuk kledingstukken die ik graag en vaak draag. Zeker in de zomer draag ik graag lange jurken. Ik koos voor een klassiekere zwarte hemdjurk met kraagje, die je perfect voor je werk kan dragen, en een losse jurk met spaghettibandjes in tie-dye print, geschikt voor zwoele zomeravonden. Ook jumpsuits vind ik in de zomer een leuk idee. De balloon jeans is dan weer een trend die ik toejuich. Lekker los, een welkome afwisseling van de skinny broeken! Het leuke is dat je het kan combineren met slippers of zelfs een hoge hak. Ik combineer dit bovendien graag met stukken uit mijn collectie. En hoewel Jani ooit zei dat een jeansshort boven de 40 niet kan, blijf ik erbij – en hij gaf me intussen gelijk – dat een leuke, niet goedkoop uitziende jeansshort, een goede investering is voor zomerse temperaturen (lacht)”.

TIPS VAN KATJA
1. Investeer in een mooie riem, dat deed ik jaren geleden al. Dat is er evenuit geweest,  maar intussen weer helemaal ‘hot’. Op een lange jurk of gilet staat het vaak mooi.
2. Ken je eigen lichaam. Volg de trends niet blindelings, maar kies iets waar jij je goed bij voelt en wat past bij je lichaam.
3. Je kleerkast steunt op goede basisstukken. Die kan je opvrolijken met nieuwe items of accessoires.
4. Als je online shopt, kijk dan naar merken die hun collectie laten zien op normale vrouwen en niet op graatmagere modellen. Ik zie liever hoe die bepaalde bikini past op een normaal, vrouwelijk lichaam mét buikje, want dat heb ik ook (lacht).

instagram.com/katjaretsin

Zangeres Noa Neal: “ Doe mij maar stoer met wat attitude”

“In de zomer draag ik het liefst een high waist short – bij voorkeur in het zwart of een andere donkere kleur – gecombineerd met een sportief T-shirtje. Een outfit die tegelijk stoer en sexy oogt én die bovendien zowel voor in de stad geschikt is, als om met de hond te gaan wandelen. Van broeken hou ik niet zo, daar zal je me zelden in zien. Ik zal eerder een nylon onder mijn shortje dragen. Ik ben een ontzettende fan van knielaarzen, maar in de zomer gaan die noodgedwongen even de kast in. Ik kies in plaats daarvan voor leuke boots met een hakje of een middelhoog laarsje. Ga ik niet voor een korte short, dan ben ik bij warm weer ook fan van een toffe jurk. Het merendeel van mijn kleerkast bestaat uit donkere kleuren: kaki, zwart en grijs. Als ik dan toch eens voor kleur durf gaan – felgroen of knalrood – krijg ik daar heel vaak complimenten voor, wellicht omdat men dat niet van me gewend is. Als ik voor een jurk kies, is die liefst ook wel stoer met wat attitude”.

TIPS VAN NOA NEAL
1. Durf je eigen stijl te kiezen, ook in de zomer. Ook al is het de mijne niet, als mensen voor een eigen uitgesproken stijl durven gaan, heb ik daar altijd bewondering voor.
2. Overdrijf niet. Durft voor sexy gaan, maar combineer een heel kort shortje niet met een diepe decolleté.
3. Kies leuke accessoires. Een brede riem, een mooie zonnebril of toffe armbanden geven je outfit net dat beetje extra. Ik ga in de zomer zelden de deur uit zonder zonnebril en brede armbanden.
4. Hoge hakken zijn vrouwelijk en sexy, maar laat ze uit als je er niet goed op kan lopen. Kies dan liever voor een mooie maar comfortabele platte schoen.

www.noaneal.com

Tekst: Valerie De Groodt – BEELD: GF