Summertime! De leukste periode van het jaar maar niet als het op mode aankomt. Ondanks dat we allemaal wel graag onze benen en schouders tevoorschijn halen, is de zomer niet het makkelijkste seizoen om stijlvol te blijven. Want wat moet je dragen wanneer de zon je bijna doet smelten? Daarom verklappen deze drie stylistes hun ultieme zomertips.

Liesbeth Diels

Liesbeth (34) is al twee jaar zelfstandig styliste. Daarvoor werkte ze voor een marketingbureua waar de fotoshoots organiseerde. Ze verzorgde onder andere al de styling van Noémie Wolfs en Julie Van den Steen. Ze is ook de oprichtster van de populaire Lilirooz kraagjes.

On the road met nieuwe collectie @lilirooz_collars 🙈 #dreambig #sparkles #almostweekend #liliroozcollars

A post shared by Liesbeth Diels (@lilirooz_styling) on

Jouw musthave voor deze zomer?
Maxi jurken en rokken zijn al een paar jaar één van mijn favoriete items. Je kan het vrouwelijk dragen met een hakje eronder of lekker stoer met een lederen jas en sneakers.

Wat draag je in tropische hitte?
Hoe minder grammen textiel op je huid hoe minder je zal zweten. Losse weefsels en meer poreuzer textiel zijn belangrijk. Draag zeker geen polyester, acryl of polyamide.

Wat draag je naar een warme dag op het werk?
De jumpsuit is perfect voor zo’n dag. Je kan hem upgraden met een leuk vest of een elegante pump of sandaal. Wil je daarna wat ontspannen, dan kan je het vestje achterwege laten, een slipper aandoen en het vakantiegevoel komt direct tevoorschijn.

Accessoire die niet mag ontbreken?
Juwelen draag ik minder als het warm is, maar wat ik nooit achterwege zal laten in mijn look is een zonnebril. Ik heb er zelfs meerdere in mijn kast liggen. Wanneer ik voor een stoere look ga, kies ik voor een piloten zonnebril. Bij een zachtere outfit neem ik een groter en rondere model.
www.lilirooz.be

Kristel Merckx

Kristel (33) deed haar kennis en ervaring op door zich te verdiepen in de fashionwereld van New York. Ze volgde een opleiding aan de Amerikaanse School of Style en werkte al vaak voor magazines als Vogue en Elle. Daarnaast geeft ze iedereen die het wenst ook een persoonlijke 1-on-1 styling.

Jouw musthave voor deze zomer?
Op warme zomerdagen kies is sowieso voor een hemdjurk. Als het iets frisser is, kan een jeans een goed alternatief zijn. Ze zijn beiden super comfortabel en chic tegelijk. Je kan er ook een riem bij dragen voor een extra vrouwelijke touch.

Wat draag je in tropische hitte?
Ga vooral voor lichte kleuren. Donkere kleuren absorberen het licht en dan krijg je het alleen maar warmer. Je kan ook een hoed dragen. Dat is én fashionable én het beschermt je tegen de hitte.

Wat draag je naar een warme dag op het werk?
Vooral losse kleding in plaats van strakke dingen. Zo kan je kledij ademen. Kies ook voor een stof die absorbeert, zoals katoen.

Accessoire die niet mag ontbreken?
Dit jaar zijn opvallende en grote sieraden weer helemaal in. Denk maar aan chokers, grote oorbellen en statement kettingen. Een juweeltje hier en daar maakt je outfit compleet.
www.stylingbykristel.com

Farah El Bastani

Farah (27) is al 2,5 jaar styliste. Ze werkt vooral voor magazines en grote campagnes. Ze verzorgt ook de styling voor videoclips. Ze werkte onder andere al voor Natalia, Emma Bale en Moora Vander Veken.

A post shared by Farah (@farahelbastani) on

Jouw musthave voor deze zomer?
Sowieso iets roze. Een roze glitterrok bijvoorbeeld. Die zou ik dan combineren met een oversized jeans hemd. Een vrouwelijk item combineren met iets dat meer mannelijk is, vind ik altijd heel leuk staan.

Wat draag je in tropische hitte?
Lange, losse dingen zoals maxi roken of tunieken zijn daar ideaal voor. En dan vooral die met een vrolijk, zomers printje. Bloemen doen het bijvoorbeeld nog altijd heel goed. Kies wel voor items met luchtige stoffen.

Wat draag je naar een warme dag op het werk?
Een A-lijn rok met een katoenen topje en sneakers. Heel simpel, maar dat zou mijn go-to outfit zijn.

Accessoire die niet mag ontbreken?
Grote oorbellen zijn altijd leuk. Maar hét fashionitem van 2017 op vlak van accessoires is de riem. Die is weer helemaal terug! Je kan hem dragen om een blouse, een oversized hemd en zelfs een mantel mee te tailleren.
Instagram/farahelbastani