Geen zomer zonder het gestreepte T-shirt, al staan we dit seizoen nog meer dan anders op onze strepen. Maar hoe combineer je al dat streepjesgeweld tot een leuke zomeroutfit? En doen horizontale strepen inderdaad dikker lijken? Lees dan vooral verder: we trekken een streep onder de misverstanden over strepen!

Horizontale strepen slanken af

Het cliché wil dat horizontale strepen dikker maken, het tegendeel is waar! Een shirt met horizontale strepen staat iedereen en heeft zelfs een afslankend effect, tenminste als je voor een losse pasvorm kiest. Zit het kledingstuk te strak om je lijf, dan krijgen de streepjes een ‘golvend’ effect omdat deze uitgerokken worden. Hierdoor lijk je inderdaad een paar kilo’s zwaarder dan je in werkelijkheid bent. Draag je streepjes dus met een losse pasvorm, dan zal je beslist niet dikker lijken (maar integendeel wel fashionable).

De breedte van de strepen is van belang

Je ogen kunnen zich moeilijker focussen op dunne strepen dan op brede, waardoor die gebieden eerder kleiner en smaller zullen lijken. Smalle strepen maken dus slanker, brede maken iets dikker.

Verticale strepen doen je groter lijken

Het cliché wil dat verticale strepen langer maken, en dat klopt inderdaad. Een pantalon of rok met strepen in de lengte zorgen ervoor dat je een paar centimeters langer lijkt.

Hoe schuiner, hoe langer je lijkt

Diagonale lijnen zijn eigenlijk een combinatie van horizontale en verticale strepen. Hoe schuiner de diagonaal, hoe langer je lijkt.

Streepjes laten zich makkelijk combineren

Vroeger was het not done om streepjes met andere prints te combineren. Die regel mag je gerust met de voeten treden: vandaag combineer je streepjes met streepjes, met bloemenprints, slogans en zelfs dierenprints.

Laat je alvast inspireren door deze gestreepte selectie!