Handig: deze armband komt met een leuk extraatje!

75

12 AUGUSTUS 2014 | We wisten het al: diamonds are a girls best friend, maar dit juweel van Netatmo gaat nog een stapje verder dan fonkelen en schitteren. JUNE – zo heet het juweel – geeft jou namelijk advies over hoe je jouw huid het best beschermt tegen de zon en vroegtijdige veroudering.

JUNE_lifestyle_1De Franse sieradenontwerper Camille Toupet creëerde JUNE met de schittering van diamanten als uitgangspunt, het juweel zelf kun je dragen als broche of als armband, met een dubbele leren band of rubberen band voor tijdens het sporten.

Maar veel meer dan zomaar een mooi juweel is JUNE vooral een ‘gezonde’ armband met een leuke extra: dit is de eerste armband die de UV-intensiteit in realtime meet en bijhoudt aan hoeveel zon je blootgesteld wordt gedurende de dag.

June-Packshot-Gun-Metal_Transparent_WebEr is een bijbehorende app die advies geeft over hoe je je huid het best beschermt tegen de nadelige effecten van de zon. Denk aan verbranden en vroegtijdige huidveroudering.

Afhankelijk van je huidtype berekent de app de maximale tijd die je op een dag in de zon mag doorbrengen. De gemeten hoeveelheid zon is vervolgens in percentages zichtbaar in de app. Om huidbeschadiging te voorkomen, kan de app je waarschuwen wanneer het tijd is voor bescherming – of dat nu het smeren van zonnebrandcrème, een pet of een zonnebril opzetten, of de schaduw opzoeken is. Aan het eind van de dag bekijk je eenvoudig een samenvatting. Zo zie je op welke momenten de UV-straling op de huid het meest intens was.

Goed om te weten: zelfs op bewolkte dagen is het belangrijk jouw huid te beschermen en JUNE werkt daarom ook uitstekend als de zon niét schijnt.June-Ambiance-Or_WebJUNE is beschikbaar in drie chique kleuren: witgoud, geelgoud en staalgrijs.

Verkrijgbaar online , in Apple Stores en diverse elektronicawinkels. Adviesprijs is 95 euro. Voorlopig alleen voor iPhone 4S en hoger, binnenkort is er ook een Android-versie beschikbaar.

NINA TACK