Vans betreedt de betoverende wereld van Harry Potter met de eerste schoenencollectie die er ooit van de boeken- en filmreeks werd gemaakt. Of je nu een Griffoendor of Zwadderich-aanhanger bent, de nieuwe Vans x Harry Potter-collectie zal elke fan zonder twijfel laten zweven.

De sneakers verwijzen naar elk van de vier afdelingen op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. De Classics komen in vier aangepaste kleuren: een Sk8-Hi in Griffoendorprint, een Era in Zwadderichprint en zwart, een Authentic in Ravenklauw– en checkerboardprint en een Slip-On in Huffelpufprint en zwart. Een andere ComfyCush Era is dan weer uitgerust met Zweinsteins fictieve krantenthema dankzij een opdruk in De Ochtendprofeet-print.

Vans pakt daarnaast ook uit met een kledingcollectie, geïnspireerd zijn op de vier afdelingen van Zweinstein. De mannencollectie bestaat onder meer uit een Old Skool Backpack in Griffoendorkleur, een Torrey Black-vest met Deathly Hallows-tekening en een witte Harry Potter 4 Houses-trui.

Voor de vrouwen bestaat de kledij uit een Deathly Hollows Crop LS-top in een tweekleurige cloud wash met een zwarte print en een Dark Arts Backpack uit stevig nylon bedrukt met een motion screen-print, een reflecterende Dooddoeners-print en een Harry Potter logo patch.

De Vans Harry Potter Collection is vanaf juni verkrijgbaar in Vans stores, in geselecteerde Vans-verkooppunten en via www.vans.be.