In Bern worden de spectaculairste wereldbekerraces van Zwitserland gehouden. Dit is dus echt het Walhalla voor skiërs, of je nu beginner of pro bent. Ook voor niet-skiërs heeft de regio van alles te bieden: van de langste sleepiste van Europa over snowbikepistes en events tot wellnessfaciliteiten al dan niet in een iglodorp.

En… actie!

Audi FIS Ski Worldcup Adelboden_+ö+¬+àMarkus Hubacher

AUDI FIS Ski World Cup in Adelboden – 7 en 8 januari 2017

Al meer dan 60 jaar worden in het Berner Oberland internationale skiraces gehouden. De Wereldbekerraces voor heren in de disciplines reuzenslalom en slalom worden jaar in jaar uit door meer dan 40.000 skifans bezocht en transformeren het dorp in een sfeervolle heksenketel. Beroemd-berucht op het «Chuenisbärgli» is het steile stuk voor de finish die elke fout afstraft. Behalve tijdens de wedstrijdperiodes kunnen ervaren amatuerskiërs deze helling ook afdalen. Van een uitdaging gesproken!

weltcup-adelboden.ch

International Lauberhorn race (FIS Ski World Cup) in Wengen – van 13 tot 15 januari 2017

De Lauberhornraces in Wengen, elk jaar weer het unieke decor van Eiger, Mönch en Jungfrau, zijn klassiekers van de Wereldbeker Alpineskiën. De in 1930 voor het eerst gehouden afdaling is met 4480 meter de langste race van de Wereldbeker en de slalomhelling behoort wereldwijd tot de moeilijkste. Het hoogtepunt van de alpine skiwedstrijdsport lokt altijd duizenden toeschouwers naar het Berner Oberland.

lauberhorn.ch

Sneeuw & Spa

Lenk, LenkerhofHet binnenbad van Lenkerhof in Lenk is reusachtig, het zwavelhoudende buitenbad zacht voor de huid en het gondelbaanstation ligt voor de deur. Geen wonder dat een verblijf in het stijlvolle Lenkerhof volledige ontspanning betekent.

 

 

 

Langste sleeplezier van Europa

JUNGFRAU REGION - Schlittenfahren vom Allmendhubel in Muerren. Sledging at Allmendhubel in Muerren. Copyright: Jungfrau Region By-line:swiss-image.ch/Mattias Nutt

Als je wel van sneeuw houdt, maar het skiën (even) niet ziet zitten, moet je zeker de Big Pintenfritz uitproberen. Dit traject per slee van de top van de Faulhorn (2680 m) via Bussalp naar Grindelwald heeft een lengte van maar liefst 15 kilometer en biedt het langste sleeplezier van Europa. Alvorens aan de afdaling te beginnen, onderneem je een fikse maar heerlijke wandeling van Bussalp of First naar de top van de Faulhorn. Vandaar start je rodelavontuur, omgeven door de Eiger, Mönch en Jungfrau. De naam «Big Pintenfritz» slaat trouwens op een hotelier uit het dorp, die het traject ooit na een weddenschap geopend zou hebben.

Te gek!

Snow Epic stage 5 - Trübsee climb

Sneeuw, ketting, vette banden. Fatbikes zijn ‘in’ en veroveren de winter in Gstaad en Kandertal. De bikes met de vier tot vijf duim brede banden bieden prima grip in de sneeuw en zorgen op tochten door de sneeuw en op afdalingspistes voor veel plezier. En: fatbikes hebben al hun eigen evenement. Van 19 tot 22 januari 2017 vindt in Gstaad het derde Snow Bike Festival plaats. Ga dat zien!

Een bed van ijs

Igloo Village Gstaad Saanenland_+ö+¬+àGstaad Saanenland Tourismus

Iets wat in de toekomst steeds waardevoller zal worden, is rust. Dat vind je in overvloed in de Zwitserse iglodorpen van Gstaad en Stockhorn en in de romantische iglo van Kemmeriboden- Bad. Kunstenaars van over de hele wereld versieren de omgeving met ijs- en sneeuwsculpturen. Het iglodorp in Gstaad beschikt zelfs over een barbecuehut met een gezellig haardvuur. Slapen met je hoofd in de wolken op een geïsoleerd sneeuwbed. Alleen de stilte, geen auto’s, geen smartphones, alleen de natuur en jij… met ijssculpturen en een expeditieslaapzak. De insidertip tegen koud worden: niet teveel kleren aantrekken, maar wel schone sokken.iglu-dorf.com /gstaad & iglu-dorf.com/stockhorn & kemmeriboden.ch

De tip van Louis

Louis_BernBernerOberland

Twintig jaar geleden verhuisden de ouders van Louis voor een jaartje naar Burgdorf in het Zwitserse kanton Bern. Ondertussen wonen ze er nog steeds en werden hijzelf, zijn broer en zus er geboren. Zodra de eerste witte vlokken naar beneden dwarrelen, gaat Louis skiën in Lenk-Simmental. En met de Stand-Xpress, ook wel in de volksmond de ‘Milka-Bahn’ genoemd, ben je snel in het skigebied van Adelboden.

 lenk-simmental.ch & adelboden.ch

Speel mee en win een vakantie voor twee

Win een week vakantie in het driesterrenhotel Hotel Panorama. Geldig voor 2 personen, incl. half pension. Geniet van het buitengewone panorama over het Haslital met zijn talrijke bergtoppen en natuurpracht.

Deelnemen kan via: www.myswitzerland.com/dezondag-win-bern

De wedstrijd loopt tot en met: 30/10/2016

* het volledige wedstrijdreglement vindt u op de wedstrijdpagina